Domů » Nejnovější články » Workshop Šumava

Workshop Šumava

Stejně jako v předešlých letech se v krásném prostředí národního parku Šumava uskutečnil workshop makrofotografie, který pořádá Fotoinstitut.cz.

Celý workshop probíhal v okolí Kašperských Hor a účastníci měli možnost poznat nejen krásy zdejšího města, ale především okolní přírodu, která v těchto dnech zářila barvami. Počasí nám přálo, dalo by se říci, že jsme měli z pekla štěstí, protože jediný déšť, který nás zastihl byl v době, kdy jsme byli na obědě.

V pátek večer jsme se věnovali teoretické přípravě a promítání fotografií z mých cest za šestinohými a osminohými tvory. V sobotu ráno jsme se vydali na jednu ze zdejších luk a ukázali jsme si jakým způsobem fotografuji, jaké používám pomůcky a jak mít správně nastavený fotoaparát. To už se několik zkušenějších fotografů vydalo prozkoumávat travní porosty, zda tu není nějaký zajímavý hmyz. Hmyzu byla samozřejmě spousta a stačilo se jen pozorně dívat. Po obědě jsme se šli podívat na vzdálenější paseku, kde se nám i v minulosti podařilo najít řadu zajímavých tvorů. To již účastníci zkoušeli fotografovat sami. Večer následoval obvyklý výběr fotografií pro tisk a debaty nad pořízenými snímky. V neděli ráno jsme jeli na květnatou horskou louku plnou květin. Rostly zde nejen vstavače, ale i různé hvozdíky, jestřábníky apod. Na rozkvetlých hlozích se krmili nejrůznější motýli a všude poletovala spousta hmyzu. Ranní rosa dodávala fotografiím charakteristický vzhled.

Chtěl bych poděkovat všem účastníkům za příjemně strávený víkend a věřím, že se s některými v budoucnu opět potkáme.

Ukázky fotografií

Jan HamzaJan Hamza

Gabriel Gabriš

Jitka Procházková

Blanka Svobodová

Jana Kocourová

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
2151935
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace