Domů » Nejnovější články » Workshop vodní živočichové

Workshop vodní živočichové

Po roce je tu opět workshop zaměřený na fotografování živočichů, které můžete potkat v blízkosti vody. Jak asi všichni tušíte, jedná se především o vážky, brouky, jepice, pošvatky a další zajímavé tvory, které jsou velmi často vhodnými fotografickými objekty.

Kurz proběhne v krásném prostředí horské vesničky Hora svaté Kateřiny, tentokrát tedy změna oproti minulým letům, kdy jsme se pravidelně scházeli v Bezručově údolí. Nové místo nám však nabízí několik výhod...tou hlavní je klid, kdy máme celý objekt pro sebe. Příroda je v okolí Hory sv. Kateřiny velmi pestrá a tak věřím, že i přes odlehlost nového místa, si fotografové cestu najdou.

WS 2015Stejně jako v minulých letech navštívíme ve dvou dnech zajímavá místa v nejbližším okolí Chomutova. Samozřejmě využijeme blízkosti několika horských rybníčků, kde můžete vidět několik druhů vážek, šídel či šidélek. Fotografovat bychom měli vážky tmavé, vážky ploské, vážky čtyřskvrnné, lesklice zelenavé, šídlatky a samozřejmě šídla sítinná, která jsou na horských rybníčcích poměrně častá. Neopomeneme ani jednu z nejbohatších lokalit, a to Droužkovické rybníky, kde se vyskytuje více než 27 druhů vážek. Pokud nám bude přát počasí uvidíme několik druhů vážek, včetně vážky červené, šídla tmavého nebo šídla rákosního. Samozřejmě se nebudeme věnovat jen vážkám, kolem vody je spousta dalších tvorů, kteří stojí za zdokumentování. Jsou to všudypřítomné jepice, pošvatky, brouci a pavouci.


Náplň kurzu

Cílem kurzu je Vás seznámit s technikami, které můžete použít při fotografování vodních živočichů, a to včetně fotografování pod vodou...samozřejmě s pomocí nádržek do kterých si nalovené živočichy umístíme. Právě fotografování v nádržce má svá specifika a je potřeba znát řadu triků, které Vám pomohou k dokonalé fotografii.

Věnovat se budeme nejen tzv. dokumentární fotografii, ale zkusíme poškádlit i svou kreativitu a vyzkoušíme si trochu toho umění. K tomu bude sloužit tzv. Patnáctiminutová výzva, kdy se pokusíte vyfotografovat nějaký objekt netradičně s cílem dát fotografii umělecký ráz, prostě něco navíc.


Abychom z fotografie dostali to nejlepší, nebude chybět ani ukázka úpravy fotografií. Na úpravu fotografií existují různé pohledy, každý má svůj osobitý styl a tak se budeme věnovat především technikám, které při úpravách můžete použít. Povíme si i o tom jak fotografie upravit pro tisk, případně pro webovou prezentaci.

Nedílnou součástí kurzu je také ukázka fotografické techniky. Ukáži Vám čím fotím, jaké jsem si vyrobil pomůcky a proč je důležité je používat. Velký důraz kladu na osvětlení a také si povíme o tom jak správně využívat denní světlo a že není potřeba se bát používat blesk. Prozradím Vám spoustu vyzkoušených triků, které Vám dopomohou k lepším fotografiím.


A v neposlední řadě se dozvíte spoustu zajímavých informací o hmyzu a pavoukovcích, což Vám nemůže mnoho fotografů nabídnout. A právě informace o objektech, které fotíte, přidají Vašim fotografiím na hodnotě a budete moci o každé z nich poutavě vyprávět. Ve výsledku je znalost fotografovaného objektu velmi důležitá a troufnu si říci, že nezbytná.







Podrobné informace

Termín kurzu : 22.7. - 24.7.2016
Místo konání: Hora sv. Kateřiny
Cena kurzu: 3400,- Kč
V ceně je ubytování včetně snídaně, káva, čaj a koláč v době přestávek, parkování v objektu, připojení k internetu, lektorování. Cena za jídlo je řešena jednotným menu, více informací zašlu v případě zájmu. Víno a pivo, které bude na místě k dispozici, si hradí účastníci sami.

Program kurzu
Pátek: přednáška, ukázky fotografické techniky, volná debata.

Sobota: dle počasí ranní fotografování na rybníku u Mezihoří, fotografování v okolí Hory sv. Kateřiny a Droužkovických rybníků. Večer ukázky úpravy fotografií, volná debata.

Neděle: dle počasí ranní fotografování na rybníku u Mezihoří, fotografování v okolí Hory sv. Kateřiny, případně odjezd na Droužkovické rybníky a ukončení kurzu na místě. Vše bude záležet na aktuálním počasí.






107756

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
12164211
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace